Op 6 en 7 december zal in Nis (Servië) het Championnat d'Europe voor Grande Quête en Quête de Chasse plaatsvinden. Voor Nederland is er slechts 1 hond ingschreven. Dit is Nicolas Simeons Team, voorjager Richard Simeons, eigenaar Elly 't Lam. Nicolas zal uitgebracht worden in de grande quete.

   263279156 4684440244948621 6748820281230048853 n

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. De nieuwe regels voor Identificatie & Regist ratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg. Klik op deze link voor meer informatie.

    

Op 11 en 12 december zal in Trikala (Griekenland) het Championnat d'Europe Becasse plaatsvinden. Leden van de VES die hieraan deel willen nemen, kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorwaarden voor deelname zijn opgenomen in het reglement van de VES.

 Trikala1   Trikala2

In overleg met de deelnemende verenigingen van de Britse Staande Hondenshow (BSH) hebben we besloten om deze show af te gelasten en door te schuiven naar 2022. Onder de huidige corona-maatregelen zijn wij van mening dat we geen BSH kunnen organiseren die recht doet aan de sfeer en het plezier van de deelnemers, zoals we dat bij de BSH inmiddels gewend zijn. Dat is in onze ogen niet haalbaar met opgelegde beperkingen zoals tijdsloten en 1 hond = 1 begeleider en zonder bezoekers.

Inmiddels wordt o.a. in overleg met de keurmeesters gezocht naar een geschikte datum in 2022.

Tijdens de op 27 oktober 2020 gehouden online ALV zijn op voorstel van het bestuur twee prominente leden met algehele instemming benoemd tot erelid van de VES:

Mevrouw Ria van der Kaa. Ria van der Kaa is voor vele leden het eerste contact met de VES als mensen op zoek zijn naar een Engelse Setter. Deze taak blijft ze vervullen al is dat nu niet meer vanuit een bestuursfunctie, die zij decennialang heeft vervuld.

Mevrouw Marianne Krans Marianne Krans is al sinds 1960 lid van de VES en dus al 60 jaar van het 90-jarig bestaan van de VES! Zij is van alle leden van de VES het langst lid. Vorig jaar ontving zij nog een koninklijke onderscheiding voor inzet binnen de kynologie.

 

Helaas kunnen door de situatie rondom COVID-19 helaas de georganiseerde activiteiten voor het jubileumjaar van de VES niet doorgaan. We willen wel heel graag een traditie voortzetten met het samenstellen en uitbrengen van een jubileumboekje met de NL-Kampioenen uit de periode 2005 – 2019. Het laatste jubileumboekje is uitgegeven in 2005 naar aanleiding van het 75-jarig bestaan met de NL-Kampioenen uit de periode 1990 – 2005. Hiervoor hebben we met behulp van het archief van Ria van der Kaa en de Raad van Beheer de onderstaande lijst samen kunnen stellen. We willen u graag vragen om de informatie aan te vullen. We willen de volgende informatie vermelden in het boekje: NHSB nummer, geboortedatum, ouderdieren, fokker en eigenaar. Ook willen we graag een mooie stand foto (in hoge resolutie als dit mogelijk is: minimaal 1 MB) en uw toestemming om deze foto te plaatsen in het jubileumboekje. Sommige honden staan er 2 keer op in verschillende jaren; deze kwamen niet overeen in het archief van de VES en de Raad van Beheer. Graag horen wij in welk jaar die honden kampioen zijn geworden. Mist u een hond in de lijst dan horen wij dat ook heel graag zodat wij deze toe kunnen voegen. U kunt de informatie en foto’s mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is zover, de nieuwe site staat online. Achter de schermen hebben we het oude ontwerp een geheel nieuwe look gegeven. Omdat dit allemaal handwerk is, is het natuurlijk mogelijk dat er foutjes in geslopen zijn. Mocht u ze tegenkomen, neem dan aub contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt hem uiteraard ook benaderen als u dingen mist op de site of leuke ideeën heeft die het plaatsen waard zijn.

ves

Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus en de berichtgeving van de Raad van Beheer, dat alle evenementen heeft geannuleerd tot juni, hebben de besturen van de drie rasverenigingen besloten om (uit voorzorg voor een ieders gezondheid) ook de Britse Staande Hondenshow voor 13 juni 2020 te annuleren.
De show zal volgend voorjaar weer plaatsvinden en wel op zaterdag 5 juni 2021.
Namens de besturen wensen wij u veel sterkte in deze moeilijke en onzekere periode.
Wij hopen u allen weer te mogen begroeten in betere tijden.

Ook binnen onze vereniging heeft Marianne Krans ontzettend veel betekend.

Prachtig dat zij deze mooie onderscheiding heeft gekregen voor al haar inzet in de kynologie!

Klik hier voor de link naar het artikel van de gemeente Maasdriel.

mevr krans